Kerstconcerten - Sint-Martinuskoor 2018

Sint-Martinuskoor
Westmalle
Ga naar de inhoud
Kerstconcert in Meerle
Voor ons kerstconcert hebben we het Sint-Martinuskoor van Westmalle uitgenodigd. Dit is een 4-stemmig gemengd kerkkoor. Zij hebben een ruim en gevarieerd repertoir opgebouwd: naast religieuze muziek zingen zij zowel hedendaags als klassiek.
Kom luisteren naar dit fantastisch koor. Kom genieten van een sfeervolle namiddag. Kom ... en laat je in kerststemming brengen.
Voor iedereen een gratis glühwein of warme chocomelk.
Kaarten zijn te verkrijgen op de Dienst voor Toerisme Hoogstraten.
Het kerstconcert gaat door in de Sint-Salvatorkerk in Meerle.

(tekst via de parochie Meerle - Uit in Vlaanderen)

Contact: christel.sterkens@telenet.be
Kerstconcert in Westmalle
Het Sint-Martinuskoor zingt ‘ Kleine Kerstwijs’

Zondag 10 november dronken we samen een Martini of fruitsap na een wel te smaken aperitiefconcert in onze Sint-Martinuskerk. ”Het is weer voorbij die mooie zomer …” klinkt nog na. En het weer liegt er niet om. Stevige wind blaast de laatste blaadjes van de bomen en de regenvlagen worden hier en daar al winterse buien.
“On a winter’s night in cold December…” is één van de vele mooie liederen die het Sint-Martinuskoor zal brengen op het concert "Kleine Kerstwijs".
Het koor neemt je deze keer mee op een winterwandeling onder een twinkelende sterrenhemel waaruit zachte sneeuwvlokjes dwarrelen. Een warme gloed en een mysterieuze stilte scheppen vreugde in ieders hart. Onderweg komen we herders tegen, zij hoeden hun kudden. Ook vreemden kruisen ons pad. Zij worden wijzen of koningen genoemd. Zij vertellen ons dat zij een bijzondere ster volgen, als een wegwijzer. Zij zoeken immers een jonge vrouw met haar pasgeboren kindje. Wat graag zouden zij haar willen vinden, samen met haar kleintje want ze hebben geschenken voor hen bij! Wij vragen of we met hen mee mogen, samen de ster volgen…. Als we engelen horen zingen in heel ons wezen is alles wel, "All is well", "Wonderful peace", "Stille nacht"!
Hopelijk wandel je met ons mee op zaterdag 21/12 om 20.00 u. of op zondag 22/12 om 15.00 u. in de Sint-Martinuskerk. Na elk concert nodigen we jullie uit op een gezellige nababbel met één gratis drankje. Meer info vind je op de flyer.
Indien je niet kunt komen op één van deze data kan je ook komen luisteren en meezingen op ons kerstconcert in Meerle op zondag 15/12 om 14.30 u. in de Sint-Salvatorkerk.
"Have yourself a merry little Christmas"!!!Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

Terug naar de inhoud